

Ben je van plan om een creatief project te starten met kippengaas? Kippengaas is zeer geschikt als hobbygaas. Het is makkelijk buigbaar, en uiteinden zijn makkelijk aan elkaar te maken. Gebruik het gaas bijvoorbeeld om een stolp mee te maken, of als basis voor een figuur van papier-mâché. We geven je hier 4 knutselideeën waarmee je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten!
Kippengaas is scherp, je kunt je er makkelijk aan prikken. Denk dus aan je veiligheid en gebruik stevige handschoenen zoals tuinhandschoenen, waar niet zomaar ijzer doorheen kan prikken. Verder heb je het volgende nodig:
Natuurlijk kun je van het kippengaas een 2D figuur maken. Zoals een poppetje, een dier of een hartje. Je kunt voor de omlijning van alles gebruiken:
Knip het gaas simpelweg in de gewenste vorm en maak de omlijning vast met wat fijn ijzerdraad. Als het af is, dan kun je het figuur ook met wat ijzerdraad vastpinnen in of aan een standaard, zoals een blokje hout.
foto elsjeswebshop.nl
foto tante Jo en Zo
Voor een extra creatieve twist aan je bloemstuk kun je met het kippengaas ook een stolp maken, die je eromheen plaatst. Hiervoor buig je het gaas in een cilinder en maak je de uiteinden aan elkaar vast. Vervolgens vorm je het aan de bovenkant zorgvuldig naar elkaar toe, waardoor een soort ‘hals’ ontstaat. Je kunt zelf kiezen of je deze vervolgens bekleed. Draai er bijvoorbeeld een stuk touw omheen, waar je een knop op plaatst. Of bind er een lint omheen of een simpel ijzeren clipje. Kortom: geef er je eigen draai aan!
Natuurlijk kun je ook een volledig 3D-figuur maken van kippengaas. Denk aan een figuur voor in de tuin (bv. een elfje, kabouter of spook). Tip: trek hier wel wat meer tijd voor uit, en houd er rekening mee dat het nog best een gedoe is om alles goed in vorm te krijgen. Het is belangrijk dat je alle losse delen in de goede maat knipt. Denk dus goed na over het ontwerp en maak eerst een tekening voordat je aan de slag gaat! Zet elk onderdeel dat je maakt stevig vast met ijzerdraad, zodat de vorm niet uit elkaar kan vallen. Is je vorm af dan kun je nog kiezen om deze te vullen; of per onderdeel (denk aan broekje van een kabouter vullen met mos, lijf met stro, etc.) of volledig. Hou er rekening mee dat er een opening overblijft, zodat je er nog op tijd bij kan met de vulling. En klaar is je 3D figuur van kippengaas!
foto pinterest.com
foto cchobby.nl
Kippengaas kan ook dienen als basis voor een papier-mâchéfiguur. Zo maak je dit:
Een andere mogelijke bekleding van de figuur is gipsgaas of gips. Verdiep je hier eerst in voordat je aan de slag gaat, want dit kan wat bewerkelijker zijn.
Nog een aantal laatste tips voor je wanneer je met kippengaas of hobbygaas gaat werken:
Beginnen je handen al te jeuken en wil je weten wat kippengaas kost? Natuurlijk kun je een kleine hoeveelheid hobbygaas kopen bij een reguliere winkel zoals een bouwmaarkt, of bij een hobbywinkel. Wel betaal je dan vaak minimaal het dubbele ten opzichte van een grootaanbieder. Werk je dus vaker met kippengaas, dan is het slimmer om bij een groothandel als Goedkoopgaas te bestellen. We zijn een stuk goedkoper en niet onbelangrijk: we zijn expert op het gebied van alle gaassoorten. Dus wil je meer weten over onze soorten kippengaas en hoe je die het beste kunt bewerken? Mail dan naar info@goedkoopgaas.com of bel direct naar onze adviseurs op 010 298 16 16.
Ga direct naar:
Kippengaas Groen geplastificeerd kippengaas Verzinkt kippengaas